Leerlingen Noorderlicht trekken aan de bel

De leerlingen en de burgemeester maken zoveel mogelijk lawaai

De leerlingen en de burgemeester maken zoveel mogelijk lawaai

Eemnes.

Leerlingen van basisschool Het Noorderlicht in Eemnes trokken op woensdag 22 maart 2017 aan de bel door één minuut lang herrie te maken. Dit deden zij samen met burgemeester Roland van Benthem, in het kader van de jaarlijkse en landelijke actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds.

De leerlingen lieten zich op het schoolplein horen met toeters en trommels. Net als op een heleboel andere basisscholen in Nederland en in landen waar het Liliane Fonds actief is. Zo vroegen zij aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden die een handicap hebben en daardoor niet naar school kunnen.

Petitie ‘Ieder kind naar school’
Ieder kind moet naar school kunnen. Toch is de praktijk anders. Slechts 1 op de 10 kinderen met een handicap in arme landen gaat naar school. De school is te ver of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd of leerkrachten missen de benodigde kennis. Met een petitie roept het Liliane Fonds de Nederlandse regering op tot wereldwijde naleving van de rechten van kinderen met een handicap. Op 22 maart zijn de ingezamelde handtekeningen en bijbehorende aanbevelingen overhandigd aan leden van de Tweede Kamer.

Liliane Fonds en onderwijs
Om juist kinderen met een handicap sterker te maken, is onderwijs van groot belang. Het Liliane Fonds ondersteunt daarom deze kinderen niet alleen op het gebied van medische zorg, revalidatie en sociale contacten, maar ook met scholing.


Meer nieuws

Eemnes Overig