Wolfskamerskiƫrs schitteren op NK in Nieuwegein

Het succesvolle team van de Wolfskamer (Foto: Allan Schober)

Het succesvolle team van de Wolfskamer (Foto: Allan Schober)

Huizen.

De skiërs van het Wolfskamer Alpineteam uit Huizen hebben zondag 19 maart op het Nederlands Kampioenschap Alpineskiën uitstekend gepresteerd. Uitblinkster was de 15-jarige Britt van Winsen, die niet alleen Nederlands Jeugdkampioene werd, maar later op de dag ook nog eens alle volwassen dames achter zich liet. Haar clubgenoten Fleur van den Burg en Marit Pronker behaalden respectievelijk zilver en brons.

Er was ook een compleet Wolfskamerpodium bij de Heren Junioren. In deze klasse werd Peter Baas eerste, Thijs van der Poel tweede en Tim Honders derde. Bij de jeugd onder 16 was het Wolfskamerskiër Quinten Faber die de titel Nederlands Jeugdkampioen binnen wist te halen, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Wouter van der Poel die tweede werd.

Verder was er eremetaal voor Wolfskamer skiesters Josephine Geel (goud) en Merel de Ruiter (zilver). Haar jongere broer, Thijmen de Ruiter, wist eveneens een tweede plek te bemachtigen en Jamie de Leeuwe pakte het brons in deze categorie. Bij de wedstrijden voor de jeugd onder 12 pakte het Wolfskamer Alpineteam ook nog mooie prijzen met goud voor Thijn Prummel en brons voor Fien Hulsenboom.


Meer nieuws

Huizen Overig