Ferme klap bij start Operatie Steenbreek Huizen

Huizen.

Met een ferme klap op een tegel heeft wethouder Gerrit Pas zaterdagmiddag om één uur het startschot gegeven voor een actie-middag in het kader van Operatie Steenbreek in Huizen.
Dit gebeurde bij wijkcentrum De Draaikom (Tijd voor Meedoen), waar enkele bomen werden geplant en de pleinmeester van de GroenLinks-wethouder een Huizen Klimaatbewust-tegel kreeg. Vervolgens reed een aanhanger van de gemeente met planten rond, op weg naar bewoners die een of meer (stoep)tegels wilden inruilen voor een plantje.
De gemeente sloot zich onlangs aan bij de landelijke campagne tegen de verstening in tuinen. Huizen wil inwoners bewust maken van de nadelige gevolgen van een versteende tuin. ’Veel tuinen bestaan voornamelijk uit tegels. Zonde, want door versteende tuinen loopt regenwater moeilijk weg en ontstaat er wateroverlast. Daarnaast zorgen stenen tuinen voor minder planten, vogels, insecten en andere dieren.’

De actiedag maakt deel uit van het programma van de eerste Week van Huizen Klimaatbewust (18 t/m 25 maart) met allerlei activiteiten die bijdragen aan het lokale klimaatbeleid. Zaterdag stond er een informatiekraam op het Oude Raadhuisplein en was er een inloopspreekuur over energie in de bibliotheek; zondag draaide de documentaire Down to Earth in de bioscoop. Het volledige programma is te vinden op www.huizenklimaatbewust.nl.

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws uit Huizen