Voetbaluitslagen van zaterdag 18 maart

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Regio.

De streekderby tussen Huizen en IJsselmeervogels leek lange tijd te gaan eindigen in  0 -0 . Zelfs met 10 man , na de rode kaart halverwege de tweede helft voor Denny van Loen, hield Huizen stand. Pas in de slotfase van de wedstrijd maakten de Spakenburgers de winnende treffer.

Zuidvogels is nog steeds van slag. Opnieuw liep de ploeg, die lange tijd heeft meegestreden om de koppositie in de 1e klasse A, tegen een nederlaag op. n Ede werd het tegen DTS 4 - 1

De uitslagen:
3e divisie
Huizen – IJsselmeervogels 0 - 1

1e klasse A
DTS Ede – Zuidvogels 4 - 1

3e klasse C
AH ’78 – Hilversum 4 - 0

4e  klasse E
NVC – Eemnes 2 - 4
RAP – BVV ‘31 5 - 2 Huizen-spits Denny van Loen geeft toe dat hij ’zich liet gaan’ tegen IJsselmeervogels Door: Bert-Jan van Oel (De Gooi En Eemlander) Het zal wel altijd een raadsel blijven of Huizen met elf tegen elf wél stand had kunnen houden tegen IJsselmeervogels. De rode kaart voor Denny van Loen heeft de degradatiekandidaat in elk geval niet geholpen, dat is duidelijk. Van Loen ging in de 64ste minuut na een Huizense hoekschop tegen de vlakte, ogenschijnlijk geraakt door een elleboog van Marciano van Leijenhorst. De centrale verdediger van IJsselmeervogels ging, zoals we dat tegenwoordig wel vaker zien, tegen de liggende Van Loen tekeer en beschuldigde hem van toneelspel. Wie er gelijk had? Niemand kon het zeggen.
Geïrriteerd door de houding van Van Leijenhorst beet Van Loen van zich af en spuugde naar de tegenstander. Dat had scheidsrechter Teuben in elk geval wel met eigen ogen gezien en dus kon hij Van Loen alleen maar rood geven. Van Leijenhorst kwam er met geel vanaf. „Ik heb me laten gaan en inderdaad kwam er wat spuug mee”, verwoordde Van Loen het na de wedstrijd. Verder had hij het toch al niet zo naar zijn zin gehad. Als ’rechtsbuiten’ kwam hij nauwelijks in het spel voor, maar dat gold eigenlijk voor alle aanvallers van Huizen.
Een week eerder had Van Loen als linkerspits nog twee keer gescoord tegen Capelle. „Maar”, zei hij, „ik hoor natuurlijk niet aan de zijkant. Het enige dat ik daar kan doen is een beetje pielen aan de zijlijn. Mijn positie is gewoon centrumspits. Maar ja, we zitten niet dik in onze aanvallers. Dus ik doe het, maar ideaal is het niet.”
Met Van Loen nog binnen de lijnen moest Huizen al hard werken om het allemaal te kunnen belopen, met tien man in de laatste 25 minuten werd het nog zwaarder. Maar, eerlijk is eerlijk, de goal van Berry Powel was een individuele actie, die niets te maken had met overtal.


Meer nieuws

Regio Overig