Straatnaam voor oud-burgemeester Le Coultre

De burgemeester onthult het nieuwe bord (Foto: BelNieuws)

De burgemeester onthult het nieuwe bord (Foto: BelNieuws)

Blaricum.

Burgemeester Joan de Zwart – Bloch van Blaricum heeft vrijdag 17 maart het straatnaambord onthuld van de Burgemeester Le Coultredreef. Zij deed dat samen met de familie van oud-burgemeester Anneke Le Coultre-Foest. Zij was burgemeester in Blaricum van maart 1973 tot december 1992.

Met haar benoeming tot burgemeester in Blaricum werd zij daarmee de zesde vrouwelijke burgemeester van Nederland. Deze functie bleef zij uitvoeren tot haar pensionering in december 1992. In 2015 overleed Le Coultre op 87-jarige leeftijd. Ze werd begraven op de algemene begraafplaats De Woensberg in haar woonplaats Blaricum.

"Direct na haar overlijden ontstond bij ons al het idee om een straat naar haar te vernoemen, maar waar? En even een straat herbenoemen is lastig als er mensen aan wonen", aldus de huidige burgemeester bij de onthulling.

Uiteindelijk werd gekozen voor de Blaricummerweg die dus nu een nieuwe naam heeft. "Ze stond enorm voor het verbinden van de Bijvanck met de rest van het dorp, dus was dit een toepasselijke keuze." Zoon Martijn Le Coultre laat namens de familie weten heel blij te zijn met de straat die posthuum naar zijn moeder is vernoemd: "Het is mooi en een symbolische verbinding tussen het oude en nieuwe Blaricum."

Bron: BELNieuws.nl


Meer nieuws

Blaricum Overig