Voorzitter Tergooi treedt terug

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Regio.

Voorzitter Ruurd Jan Roorda van Tergooi treedt terug. Dat laat het ziekenhuis in een persverklaring weten. Hij wil met deze stap de verstoorde verhoudingen tussen de medische staf en het bestuur herstellen.

In de afgelopen periode is de samenwerking tussen de voorzitter van de raad van bestuur en de medische staf onder druk komen te staan. Roorda: ‘Ik vind het belangrijk dat die relatie snel herstelt. In het belang van het ziekenhuis wil ik daarvoor de ruimte geven’.

Lid van de raad van bestuur Hans den Hollander neemt op 1 mei het voorzitterschap over. Roorda blijft wel lid van de raad. Update 18 maart 2017: Topinkomens
Afgelopen jaren sprongen de topinkomens van zowel Roorda als Den Hollander in het oog omdat die ruim boven de norm lagen. Roorda krijgt nu deels een andere portefeuille. De precieze portefeuilleverdeling binnen het dagelijks bestuur wordt voor 1 mei in samenspraak met de raad van toezicht in detail bepaald. Update 18 maart 2017:
Topinkomens Afgelopen jaren sprongen de topinkomens van zowel Roorda als Den Hollander in het oog omdat die ruim boven de norm lagen. Roorda krijgt nu deels een andere portefeuille. De precieze portefeuilleverdeling binnen het dagelijks bestuur wordt voor 1 mei in samenspraak met de raad van toezicht in detail bepaald.

Bron: De Gooi- en Eemlander


Meer nieuws

Regio Overig