Gemeente wil speeltuintje Twijg verwijderen

Artikel in Huizer Nieuws 8 februari 2017

Artikel in Huizer Nieuws 8 februari 2017

Huizen.

Bewoners van de Twijg en omliggende straten kregen gisteren tot hun schrik een brief van de gemeente Huizen in de bus. De brief begon met de zin: "Wij gaan de speelplaats aan de Twijg opheffen". Er komt een groenvoorziening voor in de plaats. De buurt is verontwaardigd, de gemeente heeft geen overleg met de buurt gehad en het besluit wordt nu als een voldongen feit ervaren. Het is het gesprek van de dag. Ook is de buurt-app ingeschakeld. Enkele bewoners zijn momenteel bezig protestbrieven naar de gemeente te schrijven. De gemeente gaf in haar brief een overschot aan speeltuinen in de buurt als reden aan. Wanneer de speelplek wordt verwijderd stond niet in de brief.

Verder:

"De speelplek heeft een grote functie in de buurt. Niet alleen kinderen uit de nabije omgeving maar ook uit omwonende blokken spelen er bijna dagelijks met elkaar. Het is een kleine en overzichtelijke speelplaats wat er juist voor zorgt dat ook de allerkleinsten er met gemak kunnen spelen, zonder dat ze ver van huis moeten gaan." Aldus een buurtbewoner.

In overleg met de gemeente en de bewoners rondom is een aantal jaren geleden besloten om een speelplaatsje te realiseren die specifiek gericht is op kleinere kinderen. De reden was juist dat er voor de kleintjes geen speelplaats in de buurt was. Het vele gebruik van de speelplaats is kennelijk niet meegenomen in de evaluatie van de gemeente.

Bron: Radio 6FM medewerker


Meer nieuws

Huizen Overig