Eerste Business School op het Erfgooiers College groot succes

de leerlingen met hun certificaat als bewijs van anderhalf jaar ondernemen.

de leerlingen met hun certificaat als bewijs van anderhalf jaar ondernemen.

Huizen.

Op 31 januari hebben de leerlingen van de Erfgooiers Business School hun periode van anderhalf schooljaar ondernemen afgesloten. Twee teams van elk vijf leerlingen hebben zich beziggehouden met het verkopen van aandelen, het inkopen en verkopen van producten en het bijhouden van een boekhouding.
Door de samenwerking die het Erfgooiers College heeft met de stichting Jong Ondernemen, kon het ondernemen zo realistisch mogelijk worden gemaakt.

Onder grote belangstelling hebben de jonge ondernemers hun tweede aandeelhoudersvergadering geleid. En met succes: de aandeelhouders waren onder de indruk van hun ontwikkeling. Elke aandeelhouder had vijf euro per aandeel geïnvesteerd. Bij het eerste team, The Young Business Generation, kreeg men deze vijf euro bijna volledig terug. Bij het tweede team, NeedUs, was er zelfs gelegenheid de aandeelhouders dividend uit te betalen.

Hoewel aandeelhouders natuurlijk in deze financiën geïnteresseerd waren, werd vooral aangegeven dat men onder de indruk was van de presentatievaardigheden van de jonge ondernemers. Het was duidelijk te zien dat de leerlingen zich hierin hadden ontwikkeld ten opzichte van de eerste aandeelhoudersvergadering, een jaar geleden.

Alle tien de leerlingen willen een economische vervolgopleiding gaan volgen. Deelname aan de Erfgooiers Business School heeft hun interesse voor het economisch terrein versterkt. Daarnaast hebben ze zich ontwikkeld in vaardigheden als presenteren, samenwerken, pitchen, onderhandelen en beargumenteren.

De Erfgooiers Business School is gecertificeerd door de Vecon, de vakvereniging van docenten in de economische vakken. De nieuwe lichting business school-leerlingen is in september gestart. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar zal de derde lichting jonge ondernemers zich aandienen.
Meer nieuws

Huizen Overig