Geen vrije busbaan in Blaricum

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

Blaricum.

Er komt geen vrije busbaan in Blaricum. De gemeente en de provincie hebben daarover overeenstemming bereikt. Het voorstel van de provincie aan de gemeente is vastgelegd in een brief. In Blaricum zal de HOV bus gaan meerijden over de zogenaamde ‘Meent variant’. De toezegging van de provincie geldt voor een termijn van tien jaar. In die periode zal een vrije busbaan geen deel uit kunnen maken van een Provinciaal Inpassingsplan.

Mocht in die periode blijken dat de meerijdvarant niet voldoet aan de HOV normen dient Blaricum zelf met oplossingen te komen.

De gemeenteraad moet op 28 februari nog goedkeuring geven aan de overeenkomst tussen gemeente en de provincie. Bovendien dient de gemeente 250.000 euro bij te dragen aan het project.

De eerste reactie van portefeuillehouder Liesbeth Boersen op de brief is: "Ik ben erg blij dat Blaricum en de provincie samen tot overeenstemming zijn gekomen. De vrije busbaan is daarmee uit het project gehaald, waardoor ook grootschalige bomenkap voorkomen wordt. Als de raad op 28 februari hiermee instemt, komt er een einde aan een jarenlange discussie."

De volledige brief aan de gemeente is te lezen op de website van de gemeente.


Meer nieuws

Blaricum Overig