BEL-colleges: samenwerken met Hilversum

Advertentie

Zorgwijzer

Hier adverteren?

De BEL.

De colleges van Blaricum, Eemnes en Laren gaan hun gemeenteraden adviseren intensief met Hilversum te gaan samenwerken. Fusies binnen de BEL en/of de regio zijn niet aan de orde.
Dat vertelde burgemeester Elbert Roest van Laren in een persbijeenkomst die donderdagmiddag werd gehouden. Hij deed dat in het bijzijn van zijn collega’s Joan de Zwart van Blaricum en Roland van Benthem van Eemnes.

Het advies aan de raden komt voort uit de in Laren en Blaricum gehouden bestuurskrachtonderzoeken. Daaruit blijkt dat de regionale samenwerking te kort schiet en dat de samenwerking in BEL verband kwetsbaar is. De bestuurskracht van Blaricum en Laren wordt voldoende geacht.

Samenwerking met Hilversum moet vooral plaatsvinden op het gebied van onder andere personeel, ict, organisatie, financiën en huisvesting. Binnen deze samenwerking, waar ook andere gemeenten zich bij kunnen aansluiten, kunnen per onderwerp allianties gevormd worden. Als de gemeenteraden akkoord gaan met het voorstel van de colleges zal het aan de provincie voorgelegd worden. Met Huizen wordt al succesvol samengewerkt op het gebied van sociaal domein. 

Alhoewel de provincie inzet op fusies binnen de regio Gooi en Vechtstreek verwachten de burgemeesters dat het plan levensvatbaar is. Het zou de regio meer versterken dan de door de provincie gewenste fusies. Een interview met burgemeester Elbert Roest over dit onderwerp is zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur te beluisteren in het programma 6FM Zaterdag.


Meer nieuws

De BEL Overig