Nieuws

Technische storing 6FM

Regio. Wegens een technische storing is de herhaling van de 6FM Zaterdag van vanmiddag komen te vervallen. Ook de interviews bij Uitzending Gemist worden momenteel niet bijgewerkt, dit zal later alsnog gebeuren.

U kunt de hele uitzending van de 6FM...

Lees verder

Kerkdienstuitzending van zondag 21 januari

Huizen. Zondag 21 januari zendt Radio 6FM een kerkdienst uit vanuit de Nieuwe Kerk in Huizen.In deze dienst, die uitgaat van de Hervormde Gemeente in Huizen, gaat ds.G.J.Mantel, predikant van deze gemeente, voor.Aanvang: 09.30 uur.

Programma´...

Lees verder

Politiek Café met debat op Radio 6FM over sport in Laren

Laren. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart was donderdag 18 januari de aftrap van een eerste debat uit een serie van drie in het Brinkhuis in Laren. Radio 6FM zendt dit debat uit vandaag, zaterdag 20 januari tussen 13.00 en 15.00 uur.Lees verder

Buurt in actie voor uitgebrande pizzeria

Hilversum. Ibrahim en Samira Samad zitten aan de grond. Hun net geopende pizzeria aan de Neuweg brandde dinsdag 2 januari helemaal uit. Verzekerd waren ze niet. De ondernemersdroom eindigde in een rampscenario. Nu krijgt het echtpaar bijval van de buurt.
Lees verder

Brandweer kreeg 270 meldingen tijdens storm

Regio. Het kan niemand zijn ontgaan: een van de zwaarste stormen ooit gemeten in ons land raasde gisteren ook over de regio Gooi en Vechtstreek. Tijdens de storm kwamen er ruim 270 meldingen binnen bij de meldkamer van de brandweer.

De meldingen kwamen...

Lees verder

Vijf maanden cel voor 20-euroman

Regio. De rechtbank Lelystad heeft de 30-jarige Hilversumse veelpleger veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor vier oplichtingszaken en een diefstal in onder meer Hilversum en Bussum.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie de Hilversummer...

Lees verder

Arrestatie op de Wakkerendijk

Eemnes. Boa's uit Baarn hebben vrijdagmiddag rond kwart voor drie bij het viaduct bij de A1, aan de Wakkerendijk, een man aangehouden. Hij wordt verdacht van een scooterdiefstal. De scooter stond achteraf geparkeerd tussen het A1-talud en de voormalige Eemnesser...

Lees verder

HBL-fractievoorzitters blijven strijden voor zelfstandigheid

Regio. Uit naam van alle fractievoorzitters van de politieke partijen in Laren, Blaricum en Huizen is vandaag een brief verstuurd naar Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland om nogmaals te benadrukken dat ze grote moeite hebben met de door de provincie voorgestelde...

Lees verder

Lintje voor Larense brandweerman

Laren. Brandweerman Ronald de Schouwer heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Rinske Kruisinga reikte hem vrijdagavond 19 januari de bijbehorende versierselen uit tijdens een bijeenkomst...

Lees verder

44 Huizers op de bon voor fietsen zonder licht

Huizen. Vorige week hebben 44 Huizers een bekeuring gekregen voor fietsen zonder licht. Dat kostte ze 55 euro. Dat meldt de politie op Facebook. De bekeuringen gingen naar jong en oud. Dus het is echt niet alleen de jeugd die zonder licht fiets, zo merkt de politie...

Lees verder

Blaricummers naar hoogste berg in Afrika

Blaricum. De Blaricummers Marina (21) en Rob (54) ten Heggeler gaan de bijna 6000 meter hoge Kilimanjaro beklimmen, Zij vertrekken maandag 29 januari naar Afrika. Marina en Rob financieren hun reis zelf en halen via sponsors geld op voor verschillende projecten...

Lees verder

Gaat onze regio zich aansluiten bij statiegeldalliantie?

Regio. De Gooi en Vechtstreek gaat zich wellicht aansluiten bij de statiegeldalliantie. De GAD is hierover in gesprek met de zeven regiogemeenten.

De statiegeldalliantie is een landelijke actie. Het doel is om het heffen van statiegeld uit te breiden...

Lees verder

Down South wint Music Masters 2018

Hilversum. Vijf bands hebben donderdag 18 januari 2018 gestreden voor de titel van ‘Music Masters 2018’ tijdens de finale in Podium de Vorstin te Hilversum. De finale werd gepresenteerd door Brownie Dutch en Sharon Doorson.

In de finale stonden...

Lees verder

Politiek debat op radio 6FM over sport in Laren

Laren. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart was donderdag 18 januari de aftrap van een eerste debat uit een serie van drie in het Brinkhuis in Laren.

De debatten worden georganiseerd door Politiek Café 't Gooi in Laren...

Lees verder

De Wetering wil naar 'nul op de meter'

Blaricum. Appartementencomplex De Wetering in Blaricum wil naar een netto energieverbruik van nul. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft woensdag 17 januari opdracht gegeven de woningen te verduurzamen.

Wethouder Liesbeth Boersen van Blaricum was...

Lees verder