Vriendenavond in Huizer Museum

Woensdag 19 juli

Huizen.

Wie wel eens als donateur een Vriendenavond bezoekt van een nationaal museum, weet hoe bijzonder dat is. Kunstenaars lichten hun werk toe en conservators vertellen vol vuur over hun favoriete kunstwerken. Het zijn avonden die je niet snel vergeet.

In het Huizer Museum kan dat nu ook. Op woensdagavond 19 juli leidt museumdirecteur Nienke de Wit bezoekers rond bij Kunstduet, de tentoonstelling met beeldhouwwerken van Bertha thoe Schwartzenberg en schilderijen van Marie-Thérèse Mentink. Juist omdat deze tentoonstelling zoveel verhaal heeft, is het des te leuker dit te horen van degene die het concept heeft bedacht en de kunstwerken heeft geselecteerd.

Kunstduet is meer dan een kunstexpositie. Het vertelt het verhaal van een aristocratische kunstenares die in vorige eeuw haar leven volledig aan de kunst kon wijden. Het toont ook beelden van 100 jaar geleden in Huizen, waar vrouwen te vaak weduwe werden, hard moesten werken en voor wie kunst nauwelijks bestond. Ook geeft het weer waar Marie-Thérèse haar inspiratie vandaan heeft en deze in diverse technieken vertaalt.

De ontvangst met rondleiding start om 19.30 uur.
Aanmelding dringend gewenst: T 035 5250223 of receptie@huizermuseum.nl
Kosten: entree museum € 5,-; MK gratis.