Excursie en lezing Gooise grafheuvels

Zaterdag 20 mei

Regio.

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de Vereniging Vrienden van 't Gooi (VVG) voor leden en niet-leden een gratis excursie en lezing over Gooise grafheuvels. Sander Koopman, voorzitter van AWN Naerdincklant, deed onderzoek naar de Gooise grafheuvels en neemt ons mee in de boeiende verhalen achter deze markante elementen in het Gooise landschap. Meld u snel aan, er zijn maar 25 plekken beschikbaar.

Het Gooi telt tientallen grafheuvels, met als meest bekende onder meer de Zeven Bergjes op de Zuiderheide en de grafheuvels op de Westerheide. Koopman, onderzoeker naar regionale geologie en archeologie, inventariseerde recent alle grafheuvels in het Gooi en de gemeente Baarn.

Verrassende inzichten
Op zaterdagmiddag 20 mei 2017 geeft Koopman om 14.00 uur in de Infoschuur in Hilversum een lezing over de historische grafheuvels en wat hij ontdekte tijdens zijn inventarisatie. De inventarisatie leidde onder andere tot verrassende inzichten in de onderzoeken die in het verleden zijn uitgevoerd, evenals in de aantallen grafheuvels in het Gooi. Na de lezing bezoeken we met Koopman, op de fiets, de grafheuvels op de Westerheide.

Meld u snel aan
Er zijn nog plekken vrij voor deze bijzondere middag. Meld u aan via info@vriendenvanhetgooi.nl en vermeld daarbij ’Excursie grafheuvels’.

Datum: zaterdag 20 mei 2017 van 14.00 – 16.00 uur.
Locatie: Infoschuur ’t Gooi, Naarderweg 103a te Hilversum. Kom met de fiets!
Deelname: gratis voor leden en niet-leden van de VVG.