Atelierroute Laren

Zaterdag 20 mei

De ateliers gaan weer open

De ateliers gaan weer open

Laren.

In het weekend van 20 en 21 mei vindt de 12e Atelierroute Laren plaats. Een recordaantal kunstenaars zullen de deuren van hun ateliers tussen 11.00 uur en 17.00 uur openstellen voor het Gooise publiek. “ Ook dit jaar is de kunst weer zeer kleurrijk”, zegt voorzitter Marlinda Renes. “In al haar verscheidenheid. Er zit erg veel werk bij dat zeer zal aanspreken bij het grote publiek. Er is veel talent in het dorp. Het is echt voor elk wat wils. En tegen betaalbare prijzen. “ Ieder jaar is het bestuur met de organisatie van de route een paar maanden bezig. Marlinda: “We doen het graag, maar het is buffelen. We werken zonder subsidie.  Maar de reacties die we met ons kleine groepje krijgen van de kunstenaars en het publiek, daar doen we het voor.  Ook in 2016 waren die weer zeer positief en er is ‘aan huis’ door de dames en heren kunstenaars goed verkocht. De route wordt altijd door een paar duizend mensen bezocht.”

Voorafgaand aan de Atelieroute Laren verschijnt op  19  mei in een oplage van 7000 exemplaren opnieuw een informatief full-colour glossymagazine dat gratis huis-aan-huis wordt verspreid. ‘12 Laren Art Magazine’ is  gemaakt door Hetty Eijbers, Mathilde van der Hoeven, Leo Janssen en Elize van der Werff . Het 60-pagina’s tellende tijdschrift dat mogelijk is gemaakt door een enkele stichting en vele Larense bedrijven die een advertentie plaatsten, gaat over Laren als dorp van de kunsten, 110 jaar De Stijl, het bed van Van Gogh, gevelstenen, striptekenaar Joost Swarte, kleine musea in het Gooi  én  natuurlijk een eerste blik op het werk van de deelnemende kunstenaars die zich vol enthousiasme voorstellen aan de kunstliefhebbers.

De kaart van de route staat dit jaar op de achterkant van het luxe magazine. De ateliers zijn in het kunstweekend herkenbaar aan de vlag en de paarse houten bordjes. Voor meer informatie kan men ook in het Brinkhuis terecht en op de website www.atelierroutelaren.nl